Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Μπανόφι

Μπανόφι, μία υπέροχη συνταγή από τον Chef Άκη Πετρετζίκη.
 Υλικά
1 κουτί μπισκότα τύπου digestive των 250 γραμαρίων.
50 γρ. βούτυρο
2 ζαχαρούχα γάλατα
3-4 μπανάνες

Για τη σαντιγύ
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3,5 ώρες κλειστό το κουτί μέσα στο νερό. Προσέχουμε να κοχλάζει το νερό αλλά να μην βράζει παρα πολύ. Κοιτάζουμε να είναι καλυμμένα τα κουτιά με νερό και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό κατά τη διάρκεια του βρασίματος. Το αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ανοίξουμε.
Στο μεταξύ χτυπάμε στο μπλεντερ τα μπισκότα με το βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου στη βάση του ταψιού με τη βοήθεια ενός ποτηριού. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο και αφήνουμε να δέσει για 10 λεπτά. Ρίχνουμε την καραμέλα από τα ζαχαρούχα γάλατα και την στρώνουμε με ένα κουτάλι. Βάζουμε μια στρώση από μπανάνες και στο τελος απλώνουμε με μία σακούλα του κορνέ τη σαντιγύ. Μπορούμε να στολίσουμε με τριμένη σοκολάτα κουβερτούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF