Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Κορμός μπανάνας με σοκολάτα

 Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
125 γρ. ζάχαρη
125 γρ. βιτάμ λιωμένο

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Γκανάς.. Γλάσο κουβερτούρας

 Για επικάλυψη τούρτας κ.λ.π...
Η συνταγή είναι για μία φόρμα 26 - 28 cm Η για ταψάκι 30χ30 cm. Ανάλογα με τις απαιτήσεις σας, κάνετε και την ανάλογη δόση.

Υλικά
200 γρμ. κουβερτούρα 35% έως 55% κακάο
200 γρμ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ, ρίχνουμε και το μέλι και αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου.

Αν την θέλετε πιο σφιχτή, προσθέστε λίγο κουβερτούρα, η αφαιρέστε  λίγη κρέμα γάλακτος. 20 - 30 γρμ.

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ζύμη για κρέπες

Υλικά για 4 κρέπες:
1 ποτήρι του νερού κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι του νερού γάλα φρέσκο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
2 αβγά
1 κουταλάκι κονιάκ
1 κουταλιά λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση:
Σε ένα λεκανάκι βάλτε το αλεύρι με το αλάτι.
Ρίξτε τη ζάχαρη και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα. Προσθέστε το κονιάκ και το γάλα.
Χτυπήστε με το μίξερ η τον αβγοδάρτη να γίνει πηχτός, λείος χυλός.
Βάζετε και το βούτυρο και ανακατεύεται λίγο ακόμα.
Σκεπάστε με μία μεμβράνη κι αφήστε το χυλό στο ψυγείο μισή ώρα.

Print this page

Print Friendly and PDF