Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Βασιλόπιτα κέικ γεμιστή

Υλικά για 16 μερίδες

Για το κέικ
4 αυγά
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ. Ζάχαρη
200 γρ. Φυτική μαργαρίνη βιτάμ
200 γρ. γιαούρτι

Για τη γέμιση
200 γρ. τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα
115γρ. Φουντούκια σε πούδρα
4 κ.σ ζάχαρη καστανή
½ κ.γλ κανέλα σε πούδρα

Για την επικάλυψη
60 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. Φυτική μαργαρίνη βιτάμ
60 γρ. Καρύδια ψιλοκομμένα
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
3 κ.σ καστανή ζάχαρη
½ κ.γλ κανέλα

Διαδικασία

Για την επικάλυψη:
Λιώνουμε σε κατσαρολάκι τη φυτική μαργαρίνη. Σε ένα μπολ ενώνουμε τα υπόλοιπα υλικά της επικάλυψης και προσθέτουμε τη λιωμένη λιπαρή ουσία. Ανακατεύουμε και σχηματίζουμε τρίμματα ζύμης. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το υπόλοιπο κέικ.

Για τη γέμιση:
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε καλά τα υλικά της γέμισης.

Για το κέικ:
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα και να αφρατέψει. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τη φυτική μαργαρίνη λιωμένη αλλά κρύα . Ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι που το έχουμε ενώσει με το μπεικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά.
Αλείφουμε με λίγη φυτική μαργαρίνη μια φόρμα 26-28 εκ. διαμέτρου με αποσπώμενο πάτο. Ρίχνουμε το ένα τρίτο από τη ποσότητα του μίγματος για το κέικ. Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από το μίγμα για τη γέμιση. Συνεχίζουμε το δεύτερο 1/3 από το μίγμα για κέικ, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μίγμα για γέμιση. Κάπου εδώ μπορούμε να βάλουμε και το φλουρί, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο. Τελειώνουμε με το υπόλοιπο μίγμα για κέικ. Πασπαλίζουμε με το μίγμα της επικάλυψης, και το στρώνουμε παντού..

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Προσοχή στο ψήσημο διότι η επικάλυψη σκουρένει εύκολα, και ίσως το κέικ μας ξεγελάσει, και να μείνει άψητο μέσα. Κάνουμε το τέστ με το μαχαίρι.

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Baci Gelato (παγωτό)

Η συνταγή είναι Ιταλική, και είναι μεταφρασμένη από μένα, και αποκλειστικά δημοσιευμένη μόνο σε αυτό το site.
Υλικά:
500 γρμ. κρέμα γάλακτος
500 γρμ. γάλα
1 βανίλια φασόλι, ή 1 κουτ. του γλυκού εσάνς βανίλιας
300 γρμ. ζάχαρη άχνη (χωρισμένη σε 2 Χ 150 γρμ.)
4 κρόκους αυγών
220 γρμ. Nutella ή κάποια άλλη πραλίνα φουντουκιού
1 κουτ. σούπας κακάο σκόνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Βάλτε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη βανίλια, τα 150 γρμ. ζάχαρη, και το κακάο αν θέλετε, σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη. Φέρτε την λίγο πριν από το σημείο βρασμού, στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά.
Σε ένα μεγάλο κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους και τα υπόλοιπα 150 γρμ. ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα, και να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό μείγμα κρέμας γάλακτος, ανακατεύοντας καλά για να ενωθούν τα υλικά. Βάλτε το σε μία κατσαρόλα και βράστε το σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει αρκετά πηχτό. Κατεβάστε από τη φωτιά και σουρώστε το μείγμα σε ένα μεταλικό δοχείο, με ένα σουρωτήρι.. Προσθέστε τη Nutella ανακατεύοντας καλά να διαλυθεί και να ενοποιηθεί με την κρέμα.
Βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη για 2 ώρες να παγώσει. Βγάλτε το και χτυπήστε το με ηλεκτρικό μίξερ χειρός, ξαναβάλετε το στην κατάψυξη, και επαναλάβετε 2 ή 3 φορές, ακόμα την ίδια διαδικασία ώστε να γίνει το παγωτό μας απαλό και να μην πετρώσει. Εναλλακτικά το παγώνετε σε μια μηχανή παγωτού αν έχετε, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Σερβίρετε μόνο του ή με ξύσμα λευκής, ή μαύρης σοκολάτας, ξηρούς καρπούς, ή με ένα κομμάτι Triple Chocolate Praline Tart. (Βλέπε συνταγή.)

Μερίδες: περίπου 6

Triple Chocolate Praline Tart

Μία υπέροχη συνταγή τάρτας σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από μένα αποκλειστικά για αυτό εδώ το site.
Υλικά

Βάση τάρτας σοκολάτας:
200 γρμ. αλεύρι
60 γρμ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

Chocolate Delice. Ατομικά.

Μία υπέροχη συνταγή για ατομικά Chocolate Delice. Η συνταγή είναι Αγγλική, και μεταφρασμένη από μένα αποκλειστικά για αυτό εδώ το site.

Υλικά:

Για το μπισκότο Βάσης:
250 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρμ. βούτυρο

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Chocolate Delice

Υλικά για το μπισκότο:
100 γρ. αμύγδαλο σκόνη
100 γρ. ζάχαρη άχνη

Στόλεν

Υλικά:
500 γρ. αλεύρι
175 γρ. ζάχαρη άχνη
175 γρ. βούτυρο
250 γρ. τυρί κρέμα
2 αυγά
50 γρ. λικέρ μαστίχας
5-6 σταγόνες μαστιχέλαιο ή (½ κουτ. του γλυκού τριμμένη μαστίχα)
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
350 γρ. σταφίδα ξανθή
150 γρ. αμύγδαλο χοντροκομμένο
100 γρ. πορτοκάλι γλασσέ
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα
50 γρ. ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, το βούτυρο με τα 175 γρ. άχνη και τα αυγά. Προσθέτουμε το τυρί και όταν ενοποιηθούν τα γλυκά ρίχνουμε τα αρωματικά, τους ξηρούς καρπούς, το λικέρ μαστίχας και στο τέλος το αλεύρι μαζί με το μπέικιν. Θα αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη. Την κλείνουμε σε μεμβράνη και θα την αφήσουμε για μια ώρα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, θα την χωρίσουμε στα δύο, θα την πιέσουμε σε κυκλικό σχήμα πάχους 2 εκ. Θα διπλώσουμε τον κύκλο στα δύο αφήνοντας το κάτω μέρος να εξέχει 1 εκ. περισσότερο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200οC για 50-55 λεπτά. Μόλις βγει από τον φούρνο αλείφουμε τα Stollen με το λιωμένο βούτυρο γάλακτος, τα πασπαλίζουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη και όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με άχνη.

Tips
Αν θέλουμε το ένα κομμάτι το γεμίζουμε με αμυγδαλόπαστα, Μάρζιπαν.


Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 16

Tarte Tatin

Μία υπέροχη ανάποδη μηλόπιτα από τον Στέλιο Παρλιάρο.
Υλικά: 
300 γρ. σφολιάτα
250 γρ. ζάχαρη

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Σάλτσα σοκολάτας

Μία καλή, λατρεμένη συνταγή για σάλτσα σοκολάτας, την οποία μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε με γλυκά, παγωτά, κρέπες, λουκουμάδες, τηγανίτες, muffins παιδικά, και ότι άλλο μπορείτε να φαντασθείτε.

Υλικά
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1/2 κούπα γλυκόζη
1/4 κούπας γάλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 βανίλια

Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και προσθέτουμε ανακατεύοντας τη γλυκόζη και το γάλα, και την βανίλια.
Αφήνουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και αναμιγνύουμε να λιώσει. Αδειάζουμε σε βάζο καλά κλεισμένο και διατηρούμε στο ψυγείο όταν κρυώσει.
Ζεσταίνουμε στα μικροκύματα λίγα λεπτά, όταν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε ή την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Ραβιόλια γεμιστά με σοκολάτα

Υλικά:
500 γρ αλεύρι
5 αυγά
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ζάχαρη
σοκολάτα κουβερτούρα 35%  κακάο σε κομμάτια
σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
 Σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε το αλεύρι και ανοίγουμε μία λακκούβα, ρίχνουμε τα υλικά για την ζύμη και ανακατεύουμε με τα δύο δάχτυλα κυκλικά να απορροφά το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά την ζύμη, τυλίγουμε με μια μεμβράνη το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο να δέσει από 1-12 ώρες (όσο περισσότερο τόσο καλύτερα). Ανοίγουμε τα φύλλα με τον πλάστη και αλευρώνουμε συνεχώς να μην κολλήσει. Κόβουμε λωρίδες, 6 εκ. πλάτος περίπου. Βάζουμε από ένα κομμάτι σοκολάτα ανά 5-6 εκ. και σκεπάζουμε με άλλη μία λωρίδα φύλλου. Πατάμε γύρω από την σοκολάτα να κάτσει το φύλλο. Το κόβουμε σε κομμάτια ανάμεσα στις σοκολάτες, και πατάμε καλά να κολλήσει το φύλλο γύρω-γύρω. Τα τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο. Τα αφήνουμε 10 δευτερόλεπτα να στραγγίξει το λάδι. Σερβίρουμε σε ατομικά πιατάκια περιχύνοντας με σάλτσα σοκολάτας. Βλ. συνταγή


Δίπλες

Οι πιο νόστιμες δίπλες από τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά:
500 γρ αλεύρι
5 αυγά
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ζάχαρη
σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σιρόπιασμα
μέλι
κανέλα
σουσάμι
καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:
Σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε το αλεύρι και ανοίγουμε μία λακκούβα, ρίχνουμε τα υλικά για την ζύμη και ανακατεύουμε με τα δύο δάχτυλα κυκλικά να απορροφά το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά την ζύμη, τυλίγουμε με μια μεμβράνη το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο να δέσει από 1-12 ώρες (όσο περισσότερο τόσο καλύτερα). Ανοίγουμε τα φύλλα με τον πλάστη και αλευρώνουμε συνεχώς να μην κολλήσει. Κόβουμε λωρίδες, και μετά σε κομμάτια, και τηγανίζουμε σε σπορέλαιο. Τα αφήνουμε 10 δευτερόλεπτα να στραγγίξει το λάδι, και τα βάζουμε σε πιατέλα. Σερβίρουμε με μέλι, κανέλα, σουσάμι και καρύδια ψιλοκομμένα

Αν θέλουμε τις σιροπιάζουμε με σιρόπι που φτιάχνουμε με τα εξής υλικά
500 γρ. νερό
800 γρ. ζάχαρη
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
3 ξυλάκια κανέλα
5 γαρύφαλλα
150 γρ. μέλι

Βάζουμε τα υλικά εκτός από το μέλι σε μία κατσαρόλα, μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μέλι. Αφήνουμε να κρυώσει. Ρίχνουμε τις δίπλες καυτές, αφού τις αφήσουμε 10 δευτερόλεπτα να στραγγίξει το λάδι. (καυτές οι δίπλες, κρύο το σιρόπι) Αφήνουμε ένα λεπτό, και τις τοποθετούμε σε μία πιατέλα. Σερβίρουμε με κανέλα, σουσάμι, και καρύδια ψιλοκομμένα.

Αμυγδαλόπαστα. Αμυγδαλωτά - Μάρζιπαν

Υλικά
250 γρ. αμύγδαλόψιχα λευκή (αμύγδαλα αποφλοιωμένα)
1 ασπράδι αυγού

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ελιξήριο σοκολάτας

Δοκιμάστε...να ερωτευθείτε!
Υλικά

Για 2 άτομα
150 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
110 γρ. ζάχαρη

Βασική συνταγή για Σορμπέ

Μία συνταγή για όλα τα φρούτα!


Υλικά

Για 8 άτομα
1/2 κιλό σάρκα φρούτων περασμένη στο μίξερ
200 γρμ. νερό
180 γρμ. ζάχαρη ή περισσότερη αν τα φρούτα είναι ξινά. (κατά προτίμηση καστανή)
χυμός 1 λεμονιού
ασπράδι 1 αυγού

Διαδικασία

Με τη ζάχαρη και το νερό φτιάχνουμε ένα σιρόπι το οποίο βράζουμε για 5 λεπτά. Μόλις κρυώσει το ανακατεύουμε με τα φρούτα και το χυμό του λεμονιού και το βάζουμε στην κατάψυξη σε μεταλλικό μπολ.Όταν το σορμπέ είναι μισοπαγωμένο μετά από 3 περίπου ώρες το περνάμε από το μίξερ και προσθέτουμε το ασπράδι χτυπημένο αλλά όχι μαρέγκα.Ανακατεύουμε καλά και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι την ώρα που θα το σερβίρουμε.

Kαρπουζόπιτα

Παραδοσιακό γλύκισμα απο τη μαγευτική Μήλο

Υλικά

Για 8 άτομα
8 μέτριες φέτες καρπούζι
6 κουτ. σούπας ζάχαρη
6 κουτ. σούπας μέλι
100 γρ. Βιτάμ
8 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. σουσάμι
1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

Διαδικασία
1. Κόβουμε το καρπούζι και αφαιρούμε τη φλούδα του. Βγάζουμε από κάθε φέτα τους μαύρους σπόρους.
2. Τις τοποθετούμε μέσα σε ένα σουρωτήρι και πιέζουμε καλά για να βγει ο χυμός του καρπουζιού.
3. Λιώνουμε τη μισή ποσότητα Βιτάμ και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μισό μέλι και όλη τη στυμμένη ψίχα του καρπουζιού, μέχρι να γίνει μια ζύμη ούτε πολύ ρευστή ούτε πολύ σφιχτή.
4. Αλείφουμε ένα μικρό ταψί με το υπόλοιπο Βιτάμ και πασπαλίζουμε τον πάτο του με σουσάμι έως ότου τον καλύψει καλά.
5. Στρώνουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού σε πάχος 2 εκατοστά και πασπαλίζουμε ξανά με το σουσάμι.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 45 λεπτά.
7. Όταν ψηθεί και ροδίσει, την περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι. Προτού σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ραβανί

Υλικά 
6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη

Καρυδόπιτα με επικάλυψη σοκολάτας

Υλικά 
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος
1 κεσεδάκι φρυγανιά τριμμένη

Cheesecake σοκολάτας με φουντούκι

Συστατικά

Για τη βάση:
50 γρμ. φουντούκια καβουρδισμένα και τριμμένα
110 γρμ. μπισκότα Digestive
25 γρμ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο

Για τη γέμιση:
340 γρμ. κουβερτούρα
60 γρμ. άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3 αυγά
200 γρμ. Philadelphia light
250 γρμ. μασκαρπόνε

Για το γλάσο:
100 γρμ. κουβερτούρα
100 γρμ. κρέμα γάλακτος
40 γρμ. φουντούκια για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνουμε καλά μια μεταλλική φόρμα με αποσπώμενο πάτο (ή τσέρκι) 20 εκ. Ανακατεύουμε τα υλικά της βάσης και καλύπτουμε τον πάτο.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα. Χτυπάμε καλά τα αυγά με τα τυριά, την άχνη και τη βανίλια και προσθέτουμε και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στη βάση και ψήνουμε περίπου 45 λεπτά, μέχρι να πήξει κάπως η γέμιση, αλλά στη μέση να μοιάζει ακόμα λίγο υγρή. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και καλύπτουμε με γλάσο σοκολάτας: Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά, να λιώσει η σοκολάτα.
Πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα φουντούκια.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες πριν σερβίρουμε.

Ινδοκάρυδο σιροπιαστό

Υλικά
1 ποτήρι αλεύρι φαρίνα
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι φυτική μαργαρίνη
3/4 του ποτηριού γάλα κρύο
1 ποτήρι ινδοκάρυδο
3 αυγά
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

Σιρόπι:
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι γάλα κρύο

Εκτέλεση
Ενώνουμε σε λεκανίτσα τα στερεά υλικά (αλεύρι, σιμιγδάλι, ινδοκάρυδο, μπέικιν πάουντερ).
Σε μια άλλη λεκανίτσα χτυπάμε την μαργαρίνη με τη ζάχαρη να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε τ' αυγά και διαδοχικά το γάλα με τα ενοποιημένα στέρεα υλικά.
Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά.
Φτιάχνουμε το σιρόπι.
Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για το σιρόπι για 5 λεπτά. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το γάλα και αμέσως μετά το ζεστό σιρόπι.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικο κέικ

Από τον Chef Marios Glukas

Υλικά:
350 γρ μαύρες Σταφίδες
125 γρ Σταφίδες σουλτανίνα
200 ml Κρασί ginger
1 Πακέτο βούτυρο
200 γρ Μαύρη ζάχαρη
4 Αυγά
200 γρ φαρίνα
50 γρ Αμύγδαλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 Κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
1 Κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 Κουταλάκι του γλυκού σκόνη ginger
1 Κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τριμμένο ginger

Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλες τις σταφίδες μαζί και ραντίζουμε με το κρασί ginger και τις αφήνουμε όλοι νύχτα για να ποιούν και να μεθύσουν
Την επόμενη μέρα φτιάχνουμε το γλυκό μας όπως τον πατροπαράδοτο τρόπο.
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη μαζί με το βούτυρο, όταν ασπρίσουν τα υλικά μας ρίχνουμε μέσα και τα αυγά μας και τα χτυπάμε όλα μαζί για να ενωθούν και τέλος προσθέτουμε και ένα ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι . Στην συνέχεια παίρνουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε μέσα σε μια λεκάνη βαθιά και προσθέτουμε τις σταφίδες τα καρυκεύματα, το ginger, και το ginger το φρέσκο και αρχίζουμε να ρίχνουμε στην λεκάνη τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει χυλός πηχτός
Τέλος παίρνουμε ένα βουτυρωμένο ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.

Συμβουλή.
Μπορεί να γίνει και μία θαυμάσια Βασιλόπιτα!!

Καρυδόπιτα Αμαρτωλή

Υλικά:
2 κούπες αλεύρι φαρινάπ
2 κουταλάκια κανέλα

Lemon pie (λεμονόπιτα)

Υλικά

Για την τάρτα

250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. του γλυκού Μπέικιν πάουντερ

Χριστουγεννιάτικη Σοκολατόπιτα

Υλικά

Για το παντεσπάνι
4 αυγά
100 γρ. καστανή ζάχαρη

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Αλκοολούχα γλυκά Σουδάκια

Ένα υπέροχο γλύκισμα Γαλλικής συνταγής.

Υλικά: 
Για περίπου 20 σουδάκια

Για τη ζύμη Σου:
100 γρμ. βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Σάλτσα πορτοκαλιού (για γλυκά)

Υλικά:
150 γρμ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
3 κουταλιές σ. ζάχαρη
2 κουταλιές σ. ρούμι
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
ξύσμα από μισό λεμόνι
1 κουταλάκι γλ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το ρούμι, το ξύσμα του πορτοκαλιού και του λεμονιού. Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι και βράζουμε για ένα πεντάλεπτο σε χαμηλή φωτιά. Απομακρύνουμε το κατσαρολάκι απ’ την φωτιά και διαλύουμε σε ελάχιστο νερό το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ στο χυμό πορτοκαλιού, ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι στην φωτιά και ανακατεύουμε σιγά-σιγά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γλυκές κρέπες, σε κρέμες, και σε τάρτες.

Επιδόρπιο φράουλας με κρέμα μασκαρπόνε

Ένα υπέροχο Γαλλικής συνταγής γλύκισμα για επιδόρπιο, και όχι μόνο. Η συνταγή είναι Γαλλική και δημοσιεύεται για πρώτη φορά σε Ελληνικό site σε αυτό εδώ το site.
Θα χρειαστούμε:
8 ατομικά φορμάκια
η 8 κούπες του τσαγιού σε καμπύλο σχήμα

Υλικά:

Για το κέικ:
2 αυγά
60 γραμ. ζάχαρη

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Orange, banane et chocolat. Τούρτα Βάσκων.

"Orange, banane et chocolat". Μια υπέροχη και γευστικότατη Γαλλική παραδοσιακή συνταγή, τούρτα Βάσκων, ή κέικ των Βάσκων. (Πορτοκάλι, μπανάνα και σοκολάτα) Θα μπορούσα να πω ότι θυμίζει περισσότερο πίτα, παρά τούρτα. Πάντως όπως και να έχει, είναι υπέροχη...  Επίσης να πω ότι ποικίλη στον τρόπο παρασκευής της, όπως σε άρωμα στο κέικ, και στην γέμιση. Μπορεί να γεμίσει με φρούτα, μαρμελάδα, κρέμα βανίλιας, κ.λ.π. Αυτή η συνταγή που σας δίνω, είναι υπέροχη!! Η συνταγή είναι Γαλλική και δημοσιεύεται για πρώτη φορά σε Ελληνικό site,  μεταφρασμένη από μένα για αυτό το site.
Υλικά για μία φόρμα με τσέρκι 24 cm

Για τη ζύμη με πορτοκάλι:
120 γρμ. μαλακό βούτυρο
ξύσμα από δύο πορτοκάλια

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Υλικά
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι πετιμέζι
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
½ ποτήρι κονιάκ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γ. σόδα μαγειρική
1 κουτ. γ. κανέλα
1 κουτ. γ. γαρύφαλλο σκόνη
 1 1/2 κιλό αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια λεκάνη το λάδι, το πετιμέζι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγειρική σόδα. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε, τα βάζουμε σε ένα ταψή ή λαμαρίνα στρωμένο με λαδόκολα, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° για 15-20' ανάλογα με το μέγεθος που έχουμε κάνει τα κουλουράκια.

Φτιάχνει 50-70 κουλουράκια 

Μουστοκούλουρα

Υλικά
250 γρμ. βιτάμ λιωμένο, ή ηλιέλαιο
220 γρμ. πετιμέζι
250 γρμ. ζάχαρη

Μπανόφι με σοκολάτα

Μία φανταστική συνταγή του Άκη Πετρετζίκη. Δημοσιεύεται σήμερα για πρώτη φορά στο διαδίκτυο σε αυτό το site.

Υλικά:

Για την βάση μπισκότου:
300 γρμ. μουστοκούλουρα σκληρά
100 γρμ. βούτυρο λιωμένο

Για την γέμιση "Toffee":
3-4 ώριμες μπανάνες κομμένες σε φέτες
125 γρμ. βούτυρο
150 γρμ. μαύρη ζάχαρη μαλακή
1 γάλα ζαχαρούχο

Για την επικάλυψη:
250 γρμ. κουβερτούρα 55% κακάο
250 γρμ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Bάση:
Κόβουμε τα κουλουράκια σε κομμάτια και τα βάζουμε στο μούλτι με το λιωμένο βούτυρο, τα ανακατεύουμε καλά να γίνουν ένα μείγμα. Σε μία φόρμα με τσέρκι 26 - 28 εκ. στρώνουμε το μείγμα με τα κουλουράκια, και πατάμε καλά με ένα ποτήρι με λείο πάτο,  ξεκινώντας από την μέση προς τα έξω, αφήνοντας στην άκρη της φόρμας ένα μικρό τοίχωμα γύρω-γύρω, για να μας κρατήσει την κρέμα.

Γέμιση "Toffee":
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τα 125 γρμ. βούτυρο να κάψει καλά, ρίχνουμε την μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνέχεια έως ότου δούμε ότι έχει λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε και το ζαχαρούχο, συνεχίζοντας ασταμάτητα το ανακάτεμα έως ότου καραμελώσει το γάλα, και γίνει μία απαλή σχετικά σφιχτή κρέμα. (Προσοχή να μην το κάψουμε.) Ρίχνουμε την κρέμα Toffee πάνω στη βάση με τα κουλουράκια, και την απλώνουμε. Στρώνουμε τις μπανάνες να καλύψουν όλη τη φόρμα.

Επικάλυψη γκανάζ:
Σε ένα κατσαρολάκι καίμε την κρέμα γάλακτος, και ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Την αδειάζουμε πάνω στις μπανάνες, την στρώνουμε, και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 2 ώρες. Ξεφορμάρουμε κόβουμε το γλυκό μας, και σερβίρουμε.

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Σοκολατένιες φέτες πορτοκαλιού

Υλικά
2 μέτρια πορτοκάλια ακέρωτα, και χωρίς κουκούτσια
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού, νερό

Πανακότα σοκολάτας με σος λευκής σοκολάτας

Η φώτο είναι ενδεικτική.

Υλικά

Για την πανακότα:
650 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
110 γρμ. γάλα

Χαλβάς Φαρσάλων, (παζαριώτικος)

Υλικά 
1 κιλό ζάχαρη
½ κιλό νισεστές

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Πανακότα με γιαούρτι, μέλι και σος με vinsanto

Μία πανακότα εμπνευσμένη, πολλή δημιουργική και άκρως προκλητική από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά
600 γρμ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
100 γρμ.γάλα φρέσκο

Πανακότα με γλυκό κυδώνι

Υλικά
600 γραμμ. κρέμα γάλακτος
100 γραμμ. φρέσκο γάλα

Πανακότα μαστίχας με ζελέ ροδιού

Υλικά για 6 φορμάκια
500 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1/2 κουτ. γλ. μαστίχα

Πανακότα (Η αυθεντική Ιταλική συνταγή)

Υλικά: για 4 άτομα
50 γρμ. ζάχαρη
1 φασολάκι βανίλια
500 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
3 φύλλα ζελατίνης (15 γρμ.)*

Προετοιμασία:
Μουσκεύουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 10-15 λεπτά.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα και την ζάχαρη. Σχίζουμε την βανίλια στη μέση και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφαιρούμε την βανίλια και προσθέτουμε την ζελατίνη.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζελατίνη και κατεβάζουμε από την φωτιά. Διαμοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες να σφίξουν.
Ξεφορμάρουμε βουτώντας τα φορμάκια για λίγα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό.
 Σερβίρετε γαρνίροντας με μαρμελάδα φράουλα, διάφορα σιρόπια, καραμέλα κ.λ.π.

Tips:
Η ζελατίνη ανάλογα με την συσκευασία ποικίλη σε βάρος, του 1 γρμ. του 1.5 γρμ. των 5 γρμ. κ.λ.π. Γιαυτό καλό είναι πάντα να αναφέρουμε τα γραμμάρια, και όχι τα φύλλα.

Μους γιαουρτιού με φράουλες

Υλικά
500 γρμ. φρέσκες φράουλες
2 φύλλα ζελατίνα
1 πορτοκάλι (χυμός)

Μους γιαουρτιού με βύσσινο

Υλικά
700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250 ml κρέμα γάλακτος
75 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια άρωμα
10 γρ. ζελατίνη σκόνη
σιρόπι βύσσινο
γλυκό κουταλιού βύσσινο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη και την βανίλια μέχρι να πάρουμε μια σχετικά παχύρευστη κρέμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Διαλύουμε την ζελατίνη σε 6 κουταλιές νερό και την αφήνουμε 5-10 λεπτά να στερεοποιηθεί.
Την ζεσταίνουμε για μισό λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπαιν μαρί μέχρι να γίνει διαυγής.
Προσθέτουμε την ζελατίνη στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε καλά.
 Παίρνουμε χοντρά ποτήρια ή μπολ, βάζουμε στην βάση λίγο σιρόπι βύσσινο (κυκλοφορεί έτοιμο σε όλα σχεδόν τα σούπερ μάρκετ), από πάνω 2 γεμάτες κουταλιές μους γιαούρτι, και συνεχίζουμε με στρώσεις βύσσινο-μους γιαούρτι. Η τελευταία στρώση θα είναι μους γιαούρτι.
Βάζουμε τα ποτήρια ή τα μπολ στο ψυγείο για 2-3 ώρες,
Πριν σερβίρουμε περιχύνουμε την επιφάνεια με σιρόπι βύσσινο, ή και γλυκό κουταλιού βύσσινο αν θέλουμε.

Μους γιαουρτιού με λεμόνι

Υλικά:
250 γρμ. κρέμα γάλακτος
250 γρμ. γιαούρτι στραγγιστό

Μους σοκολάτας

Υλικά
150 γρμ. κουβερτούρα 35% κακάο κομμένη σε κομμάτια
5 αυγά (θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τ’ ασπράδια)

Print this page

Print Friendly and PDF