Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Γλυκό κουταλιού κάστανο

Υλικά:
1 1/2 κιλό κάστανα
1 1/2 κιλό ζάχαρη
1 κουτ. γλ. αλάτι
4 ποτήρια νερό
1 βανίλια, ή λίγη αρμπαρόριζα, 3-4 φύλλα, ή κλωναράκια
1 κουτ. σ. χυμό λεμονιού
2 κουτ. σ. γλυκόζη

Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα κάστανα από την εξωτερική φλούδα και τα βράζετε προσεκτικά χωρίς να λιώσουν.
Αφαιρείτε και την εσωτερική φλούδα.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη και το νερό, το βράζετε σε μέτριο σιρόπι.
Το κρυώνετε, και βάζετε τα κάστανα μέσα να ρουφήξουν το σιρόπι, 10 ώρες, ή όλη νύχτα.
Μετά τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Τα κρυώνουμε πάλι, και αφαιρούμε τα κάστανα από το σιρόπι ενώ προσθέτουμε στο σιρόπι το χυμό λεμονιού. Το βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Αφαιρούμε την αρμπαρόριζα, ξαναρίχνουμε τα κάστανα, και τα αφήνουμε 2-3 ώρες να τραβήξουν. Φυλάμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.

Εύκολο ξεφλούδισμα
Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή κοπίδι, χαράζουμε σταυρωτά την φλούδα από την επίπεδη πλευρά.
Δεν κόβουμε το κάστανο μέχρι μέσα.Τα βάζουμε σε ένα πιατάκι, τα σκεπάζουμε με ζελατίνα και τα βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό περίπου -ίσως και λιγότερο- στην μέγιστη ισχύ (800W).
Τα βγάζουμε και τα καθαρίζουμε αμέσως και προσεχτικά για να μην μας σπάσουν. Τόσο εύκολο όσο το λέω.
Όταν κρυώσουν, η εσωτερική φλούδα τους ξανακολά. Για τον λόγο αυτό τα βάζουμε λίγα-λίγα στο φούρνο, 7-8 κάθε φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF