Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Μηλόπιτα. Παντεσπάνι γεμιστό με μήλα και επικάλυψη κρέμας μήλου

Παντεσπάνι γεμιστό με μήλα και επικάλυψη κρέμας μήλου. Μία φανταστική συνταγή τύπου μηλόπιτας.

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
780 γρμ. για όλες τις χρήσεις
6 αυγά μεσαίου μεγέθους
600 γρμ. ζάχαρη
360 γρμ. γάλα
120 γρμ. ηλιέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια

Για τη γέμιση:
5 πράσινα μήλα
60 γρμ. ζάχαρη
5 γρμ. κανέλα σκόνη

Για την κρέμα μήλου:
500 γρμ. μήλα πολτοποιημένα
100 γρμ. χυμό μήλου
30 γρμ. κόρν φλάουρ

Εκτέλεση:

Προετοιμασία:
Τρίβουμε τα μήλα στην χοντρή μεριά του τρίφτη. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και κανέλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε το μείγμα σε σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ, και πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Πρέπει να πάρουμε 600 γρμ. Αν δεν φτάσει, συμπληρώνουμε κάποιο χυμό μήλο, πορτοκάλι, ή άλλο φρούτο.

Παντεσπάνι:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, και βανίλια. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και χτυπάμε για λίγο ακόμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα και το μείγμα αλεύρι μέχρι να τελειώσουν. Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι 30x30 εκ. ή φόρμα 28-30 εκ. με επίπεδο πάτο, διότι το κέικ δεν το γυρνάμε ανάποδα όταν το ξεφορμάρουμε. Απλώνουμε επάνω τα μήλα, και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μισό μείγμα. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 50-60 λεπτά περίπου, δοκιμάζοντας με ένα μαχαίρι, ή καλαμάκι, και να βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε να κρυώσει, και φτιάχνουμε την κρέμα μήλου.

Κρέμα μήλου, ολοκλήρωση:
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τον πολτό μήλων, τον χυμό, και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει μία απαλή κρέμα. Καλύπτουμε με την κρέμα το κέικ, και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά, ίσα-ίσα να πάρει χρώμα. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά, και το ξεφορμάρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF