Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Λευκή μους σοκολάτα, με ζελέ από μάνγκο μπανάνα και ανανά

Μία υπέροχη συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο.

Υλικά για την κρέμα:
400 γρ. σοκολάτα λευκή Nestle dessert
400 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Κρέμα σοκολάτας με ανανά

Μία υπέροχη συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο.
Υλικά για τον ανανά:
1 μεγάλο φρέσκο ανανά
400 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
3 αστεροειδείς γλυκάνισοι
1 κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στα 2
40 γρ. μέλι

Υλικά για τη μούς:
350 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
40 γρ. γλυκόζη
40 γρ. μέλι
200 γρ. κουβερτούρα Nestle dessert
600 γρ. κρέμα γάλακτος Arla

Εκτέλεση για τον ανανά:
Καθαρίζουμε τον ανανά πολύ καλά και τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το μέλι, τη βανίλια και τους αστερίες για 3 λεπτά. Ρίχνουμε τα κομμάτια του ανανά και βράζουμε για άλλα 3 λεπτά. Αφαιρούμε τους αστερίες και τη βανίλια. Αφήνουμε να κρυώσει και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Εκτέλεση για τη μούς:
Ζεσταίνουμε τα 350 γρ. κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα το μέλι και τη γλυκόζη. Ομογενοποιούμε πολύ καλά μέχρι να πετύχουμε μια λεία κρέμα. Ρίχνουμε μέσα σ' αυτήν τα 600 γρ. κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον (είναι προτιμότερο να τη φτιάχνουμε 1 ημέρα πριν τη χτυπήσουμε). Βγάζουμε από το ψυγείο και τη χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να πάρει τη μορφή της κρέμας σαντιγί. Μοιράζουμε την κομπόστα του ανανά σε 8 περίπου ποτήρια του κρασιού μέχρι τη μέση και με ένα κορνέ καλύπτουμε με τη μους σοκολάτας.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Μερίδες: 8
Δείτε το video.

Print this page

Print Friendly and PDF