Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ζύμη τάρτας, γλυκιά

Υλικά για 2 τάρτες 22 εκ.:
300 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρμ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια
100 γρμ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό

Εκτέλεση:
Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά στο μίξερ με το φτερό. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεβράνη, και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο, και ανοίγουμε σε φύλλο 3 χιλ. πάχος, και απλώνουμε το φύλλο μέσα στην ταρτιέρα, να εφάπτη καλά στα τοιχόματα. Κόβουμε το περίσευμα της ζύμης γύρω-γύρω, με ένα μαχαιράκι.  Με ένα πιρούνι τρυπάμε κοντά-κοντά όλη τη ζύμη.
Απλώνουμε μία μεβράνη, και γεμίζουμε με ότι όσπρια έχουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 15 λεπτά. Αφαιρούμε την μεβράνη με τα όσπρια, και ξαναψήνουμε για 20 λεπτά να πάρει χρώμα.

Σημείωση:
Αν θέλετε για μια τάρτα, διαιρέστε τα υλικά δια του 2 και από το αυγό βάλτε μόνο τον κρόκο, και 1 κουτ. γλ. ασπράδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF