Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Κέικ σοκολάτας με κρέμα σοκολάτα, (παστάκια)

Ένα φανταστικό και αρκετά εμφανίσιμο γλυκάκι. Ιδανικό και αυτό για παιδικά πάρτι. Πραγματική ονομασία, "prajitura fantezie", (φανταχτερό κέικ), μια Ρουμάνικη συνταγή κέικ, όπου υπάρχουν πολλές παραλλαγές σε αυτή την συνταγή. Το κέικ είναι σοκολατένιο, γεμιστό με κρέμα σοκολάτας υγείας, επικάλυψη με σαντιγί, και γαρνιρισμένο με σοκολάτα. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από εμένα, αποκλειστικά για το SintagesPanos. 
Υλικά:

Για το κέικ:
5 αυγά χωριστά ασπράδια-κρόκοι
30 γρμ. κακάο σκόνη
120 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
120 γρμ. ζάχαρη

Για την κρέμα:
2 αυγά
100 ml γάλα
200 γρμ. ζάχαρη
150 γρμ. μαύρη σοκολάτα υγείας, ψιλοκομμένη
50 γρμ. κρέμα γάλακτος
250 γρμ. βούτυρο κομματάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουτ. σ. ρούμι

Για την επικάλυψη:
400 γρμ. περίπου σαντιγί
100 γρμ. μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
50 γρμ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής:

Κέικ:
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με το αλάτι, να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο τους κρόκους στα ασπράδια, και αναμιγνύουμε σε μέτρια ταχύτητα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, και το κακάο, και το προσθέτουμε λίγο-λίγο στο μίγμα αυγού, ανακατεύοντας σε μέτρια ταχύτητα να ενσωματωθούν καλά.
Αδειάζουμε το μίγμα σε μια καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 20x20 ή εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C. βαθμούς, για 30 λεπτά περίπου, ελέγχοντας αν έχει ψηθεί, καρφώνοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Θα πρέπει να βγει στεγνή.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά, και το ξεφορμάρουμε.
Κόβουμε το κέικ οριζόντια σε δύο φύλλα.
Κρέμα:
Σε ένα μεταλλικό μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τo γάλα, και την τριμμένη σοκολάτα. Τοποθετούμε σε μπεν μαρί, και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, ή μίξερ χειρός, μέχρι να αρχίζει να πήζει.
Αφαιρούμε από την μπεν μαρί, και τοποθετούμε σε δροσερό μέρος να κρυώσει.
Αφού κρυώσει, ομογενοποιούμε με ένα σύρμα με το υπόλοιπο βούτυρο, ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές, κρεμώδες, και αφράτο μίγμα. Προσθέτουμε την σαντιγί και το ρούμι, και ανακατεύουμε απαλά.
Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να παγώσει, και να σφίξει ελαφρώς.
Συναρμολόγηση: 
Βάζουμε σε ένα δίσκο, ή λαμαρίνα, το ένα φύλλο κέικ, και απλώνουμε επάνω την κρέμα με μια σπάτουλα, σε ίσια επιφάνεια.
Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο κέικ, και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με 1 εκ. πάχος σαντιγί.
Λιώνουμε την σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος, την κρυώνουμε χλιαρή, γεμίζουμε μια σύριγγα, και τραβάμε ευθείες γραμμές με σοκολάτα, κατά μήκος στην επιφάνεια του γλυκού.
Περνάμε ένα καλαμάκι σταυρωτά, και ίσα να ακουμπά επάνω στη σαντιγί, αργά σε ζικ-ζακ γραμμές, ώστε να φτιάξουμε το σχέδιο που βλέπετε στην φωτογραφία.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.
Κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια 5x5 εκ. και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF