Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Φοντάν σοκολάτας, με καρδιά από βατόμουρα

Ένα φανταστικό φοντάν σοκολάτας (σουφλέ) από Γάλλο chef, που τρέχει από το εσωτερικό του κόκκινη ρευστή λάβα... Με καρδιά από ρευστή σοκολάτα, και βατόμουρο, ή φράουλα, κ.λ.π. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από εμένα, αποκλειστικά για το SintagesPanos.
Υλικά για 6 φοντάν:
3 Αυγά
110 γραμ. ζάχαρη άχνη

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Μους καραμέλας

Για πολλές χρήσεις στη ζαχαροπλαστική. Για να γεμίσουμε τούρτες, τάρτες, ταρτάκια, κ.λ.π. Τρώγεται και σκέτη σε ποτήρι, γαρνιρισμένη με σιρόπι σοκολάτας, ή καραμέλας, και ξηρούς καρπούς.
Υλικά:

Για την μους:
600 γρμ. καραμέλα*
500 γρ. κρέμα γάλακτος κρύα, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Chocolate and raspberry surprise

Υπέροχες σοκολατένιες κούπες με βατόμουρα. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από εμένα, αποκλειστικά για το SintagesPanos.
Υλικά για 6 σοκολατένιες κούπες:

Για τη σοκολάτα:
120 γρ. βούτυρο κακάο
3 κουτ. σ. λάδι καρύδας

Σουφλέ σοκολάτας

Ένα πραγματικά υπέροχο γνήσιο σουφλέ, από Γάλο chef. Η συνταγή είναι ακριβείας, και γίνετε μόνο με ζυγαριά για να έχετε ένα πετυχημένο αποτέλεσμα. Η συνταγή ήταν διαφορετικής ποσότητας υλικών, και την έφτιαξα για 6 μερίδες σουφλέ, ώστε να μπορούμε να την φτιάξουμε όλοι μας. Η συνταγή είναι αποκλειστικά για το SintagesPanos.
Υλικά για 6 σουφλέ:
376 γρμ. γάλα φρέσκο, πλήρες
68 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Cheesecake με μήλο και καραμέλα

Μια καταπληκτική συνταγή για ένα διαφορετικό cheesecake, με γέμιση μήλου, κρούστα με κράμπλ από νυφάδες βρώμης, και κάσιους, που πρόσθεσα εγώ για καλύτερη γεύση, και τέλος γαρνιρισμένο με σιρόπι σπιτικής καραμέλας. Εύκολη, απλή, υπέροχη, γραμμένη βήμα - βήμα για να την εκτελέσετε όλοι. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από μένα, αποκλειστικά για το SintagesPanos.
Υλικά για ταψί 35x25 εκ. περίπου (15 κομμάτια)

Για την βάση:
140 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρμ. ζάχαρη καστανή

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Print this page

Print Friendly and PDF