Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Κέικ σοκολάτας με κρεμ καραμελέ

Μια περίεργη κάπως συνταγή, αλλά πολύ φανταστική. Είναι κέικ σοκολάτας, κρεμ καραμελέ, και καραμέλα. Όλα αυτά μαζί μέσα στη φόρμα σε υγρή μορφή, και με το ψήσιμο γίνονται τα πάνω... κάτω... και το αποτέλεσμα; δείτε το στη φωτογραφία, και δοκιμάστε να το φτιάξετε. Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα. Δεν ξέρω ποιά είναι η προέλευση της συνταγής, αλλά την βρήκα σε πολλά site στα Αραβικά. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από εμένα, αποκλειστικά για το SintagesPanos.
Υλικά για ταψάκι κέικ 24-26 εκ.

Για την καραμέλα:
340 γρμ. ζάχαρη

Για την κρεμ καραμελέ:
720 γρμ. γάλα
80 γρμ. ζάχαρη
6 αυγά
2 βανίλιες
1 κουτ. γλ. ξύσμα λεμονιού

Για το κέικ σοκολάτας:
310 γρμ. αλεύρι
340 γρμ. ζάχαρη
240 γρμ. γάλα
220 γρμ. καλό ελαιόλαδο, ή ηλιέλαιο
4 αυγά
ξύσμα ενός λεμονιού
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 κουτ. σ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλ. βανίλια
3 κουτ. σ. σκόνη κακάο
Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Καραμέλα:
1. Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο ταψάκι του κέικ, και τοποθετούμε σε φωτιά να λιώσει η ζάχαρη, κουνώντας το δεξιά-αριστερά, και να πάρει σκούρο χρώμα καραμέλας. Προσοχή να μη την κάψουμε
2. Αφαιρούμε από τη φωτιά, και στρώνουμε ομοιόμορφα την καραμέλα στο ταψί, κουνώντας το δεξιά-αριστερά. Αφήνουμε χωρίς να το μετακινήσουμε καθόλου, να κρυώσει και να σκληρύνει η καραμέλα.

Κρέμ καραμελέ:
1. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αυγά, τη βανίλια, τη ζάχαρη, και το ξύσμα. ​​
2. Προσθέτουμε το γάλα, και χτυπάμε πολύ καλά ώστε να αρχίσει να πήζει το μίγμα.
3. Αδειάζουμε το μίγμα επάνω στην καραμέλα.
 Κέικ σοκολάτας:
1. Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, και ​​στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα, και το λάδι. Χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
2. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, κατόπιν το μπέικιν πάουντερ, και το κακάο, και συνεχίζουμε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν καλά.  3. Αδειάζουμε το μίγμα σιγά-σιγά και κυκλικά μέσα στο ταψάκι με την κρέμα. Μην σας ακούγετε παράξενο, όπως σας λέω.
4. Τοποθετούμε το ταψάκι μέσα σε ένα ταψί του φούρνου με αρκετό νερό. Δηλαδή σε μπεν μαρί.
5. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50-60 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κέικ, και να πάρει ένα σκούρο χρυσαφή χρώμα.
6. Αφαιρούμε από το φούρνο, και το αφήνουμε να κρυώσει.
7. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες να παγώσει καλά. Στη συνέχεια με ένα μαχαιράκι, ξεκολλάμε τις άκρες, και αναποδογυρίζουμε το κέικ σε μια μεγάλη πιατέλα.
8. Κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.
Tips:
1. Για να γαρνίρουμε, και να κάνουμε στο γλυκό μας πιο εντυπωσιακό, φτιάχνουμε ένα σιρόπι λιώνοντας λίγη σοκολάτα με γάλα, 2:1 και με ένα λεπτό κορνέ, τραβάμε μερικές ίσιες γραμμές σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.
2. Μπορούμε να το κάνουμε σε φόρμα του κέικ με την τρύπα στη μέση, αλλά με το επίπεδο ταψάκι, και όχι με το σχέδιο, διότι δεν θα σταθεί η καραμέλα.
Επίσης, και σε μακρόστενη φόρμα για κέικ.

Δείτε και το video της εκτέλεσης της συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF