Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Πουτίγκα με ροδάκινα

Υπέροχο γλύκισμα με τον Άκη Πετρετζίκη, από την εκπομπή του Mega "καν' το όπως ο Άκης"
ΥΛΙΚΑ

Για την πουτίγκα
1 πακέτο Krispies Παπαδοπούλου Σίτου
8 αυγά

500 ml γάλα
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας
2 κονσέρβες ροδάκινο
100 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
170 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη
½ κ.γ. κανέλα
Για το σιρόπι
170 γρ. λευκή κουβερτούρα
60 γρ. βούτυρο
Ζουμί από τις κομπόστες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πουτίγκα
  1. Στρώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος τα παξιμάδια και τα περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο. 
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, την κανέλα, τη λευκή ζάχαρη, το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το σιρόπι βανίλιας και ρίχνουμε το μείγμα στο σκεύος με τα παξιμάδια. Ιδανικά, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. 
  3. Στη συνέχεια, σουρώνουμε την κομπόστα, κόβουμε σε φέτες τα ροδάκινα και τα βάζουμε πάνω από τα παξιμάδια. 
  4. Πασπαλίζουμε με μαύρη μαλακή ζάχαρη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40'.
Για το σιρόπι
  1. Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε σε ένα μπολ. 
  2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το σιρόπι της κομπόστας. Προσθέτουμε δεντρολίβανο και αφήνουμε το σιρόπι να σιγοβράσει. 
  3. Βάζουμε το βούτυρο και, μόλις δέσει, το αφαιρούμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα. 
  4. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF