Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Μους σοκολάτας γάλακτος με καραμελωμένα μήλα και crumble φιστικιού

Μια μοναδική συνταγή από την εκπομπή του Mega "Καν' το όπως ο Άκης" με τον Κώστα Φύτρο.

ΥΛΙΚΑ

Για τη μους
180 ml γάλα
245 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
3 γρ. φύλλα ζελατίνης
360 γρ. κρέμα γάλακτος για τη σαντιγί
50 γρ. κουβερτούρα για το σερβίρισμα

Για το crumble
50 γρ. πούδρα αμυγδάλου
50 γρ. πούδρα φιστικιού
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τα καραμελωμένα μήλα
2 μήλα
100 γρ. ζάχαρη
1 στικ βανίλιας
40 γρ. βούτυρο
1 στικ κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μους
Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε νερό. Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε σε ένα μπολ. Βράζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και μετά το ρίχνουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε τις ζελατίνες, τις ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος σε ρευστή σαντιγί και την ενσωματώνουμε στο μείγμα της σοκολάτας. Βάζουμε τη μους σε ένα κορνέ και την αφήνουμε να παγώσει για μία ώρα στο ψυγείο.

Για το κραμπλ
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, την άχνη ζάχαρη, την πούδρα του φιστικιού και του αμυγδάλου, το βούτυρο και χτυπάμε. Στη συνέχεια, θρυμματίζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15'.
Για τα μήλα
Κόβουμε τα μήλα σε κύβους. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και μετά ρίχνουμε τα μήλα, την κανέλα, τους σπόρους και το λοβό της βανίλιας και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα.

Για τη συναρμολόγηση
Στήνουμε το γλυκό σε ποτήρια ως εξής: Αρχικά βάζουμε τα καραμελωμένα μήλα, στη συνέχεια, τη μους ραντίζουμε με την λιωμένη σοκολάτα και ολοκληρώνουμε με το κραμπλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF