Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Τριφτή μηλόπιτα

Μια υπέροχη συνταγή, με τον Βασίλη Καλαϊτζίδη, από την εκπομπή του Mega, "καν' το όπως ο Άκης"
Υλικά

Για την γέμιση
5 μήλα
1 φλιτζ. ζάχαρη
2 κουτ. γλ. κανέλα

Για την ζύμη
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
4 ποτήρια αλεύρι
50 γρ. χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση

Για τα μήλα
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε με το χοντρό του τρίφτη μέσα σε ένα μπολ.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε την κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Για τη ζύμη
Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό του πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι, και ζυμώνουμε με τα χέρια να γίνει χοντρά ψίχουλα, τρίμματα.

Για τη συναρμολόγηση
Τρίβουμε με τα χέρια τη μισή ζύμη μέσα σε μια φόρμα, την οποία προηγουμένως έχουμε λαδώσει.
Στη συνέχεια, βάζουμε το μείγμα του μήλου, καλά στραγγισμένο, και από πάνω τρίβουμε την υπόλοιπη ζύμη, να σκεπάσει καλά την γέμιση.
Ψήνουμε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 25'.
 Για το σιρόπι
Σουρώνουμε το ζουμί που έβγαλαν τα μήλα και το βράζουμε για 5-10', μέχρι να συμπυκνωθεί.
Σερβίρουμε τη μηλόπιτα με ζάχαρη άχνη, και λίγο από το σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF