Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Cheesecake σοκολάτας και κερασάκια

Ένα υπέροχο γλύκισμα σε συνδυασμό κέικ σοκολάτας με cheesecake, και γέμιση κερασάκια. Ένας απόλυτος συνδυασμός γεύσεων. Η συνταγή είναι από ξένο site, και είναι μεταφρασμένη από εμένα, αποκλειστικά για το SintagesPanos.

Υλικά:

Για την ζύμη κέικ:
250 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
330 γρμ. ζάχαρη
1 κουτ. γλ. κοφτό αλάτι
1 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
240 γρμ. νερό
170 γρμ. βούτυρο ανάλατο
30 γρμ. κακάο σκόνη
1 γεμάτη κουτ. σ. εσπρέσο σκόνη
170 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 50 - 55% κακάο, τεμαχισμένη
110 γρμ. sour cream, σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
2 κουτ. γλ. σιρόπι βανίλιας
1, ½ κουτ. σ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
30 γρμ. καστανή ζάχαρη
16 κερασάκια μαρασκίνο, στραγγισμένα
¾  τις κούπας γλυκό κουταλιού κερασάκι

Για την γέμιση cheesecake:
220 γρμ. τυρί κρέμα
110 γρμ. + 2 κουτ. σ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουτ. γλ. σιρόπι βανίλιας
25 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό

Για το γλάσο:
220 γρμ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
1 - 2 κουτ. σ. γάλα
Εκτέλεση:

Ζύμη κέικ:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι, και την σόδα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε το νερό και τα 170 γρμ. βούτυρο. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε το κακάο και τον εσπρέσο, και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να λιώσουν και να μην υπάρχουν σβόλοι.
Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα, και να έχουμε μια απαλή σάλτσα.  Αφαιρούμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε το μίγμα αλεύρι. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε και την sour cream, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί, και προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Προσοχή, όχι υπερβολικό και έντονο ανακάτεμα.

Γέμιση cheesecake:
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός, το τυρί κρέμα με την κρυσταλλική ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αυγό, και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο.
Ολοκλήρωση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Βουτυροκακαώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με γαρνιτούρα 24 εκ. και χτυπάμε δυνατά την φόρμα ανάποδα, να πέσει το περιτό κακάο
Ρίχνουμε 1, ½ κουτ. της σούπας λιωμένο βούτυρο στο κάτω μέρος της φόρμας.
Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα 2 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη πάνω στο λιωμένο βούτυρο.
Τοποθετούμε 2 κερασάκια μαρασκίνο σε κάθε αυλάκι της φόρμας.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά τα ¾ της ζύμης κέικ πάνω στα κερασάκια.
Με ένα μεγάλο κουτάλι, απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση cheesecake επάνω και στο κέντρο της ζύμης κέικ, προσέχοντας να μην ακουμπά στις πλευρές της φόρμας.
Με ένα κουτάλι απλώνουμε επάνω στη γέμιση cheesecake το γλυκό κερασάκι, χωρίς πάλι να ακουμπάει στις πλευρές της φόρμας.
Αδειάζουμε την υπόλοιπη ζύμη κέικ επάνω στα κερασάκια, και την απλώνουμε απαλά.
Ψήνουμε για 50 - 60 λεπτά περίπου, δοκιμάζοντας με μια οδοντογλυφίδα καρφόνωντας στο κέντρο, και να βγαίνει καθαρή. Το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει, και το αφαιρούμε από την φόρμα. Το τοποθετούμε σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Γλάσο:
Μόλις κρυώσει το κέικ, φτιάχνουμε το γλάσο.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε νε το σύρμα τη ζάχαρη με το γάλα, μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα.
Περιχύνουμε ψιλόβροχο με το γλάσο όλο το κέικ. Κόβουμε, και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF